Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolní hasiči z Týniště nad Orlicí vyjeli k ohlášenému úniku plynu v domě v ulici V Sítinách v Týništi nad Orlicí. Únik nebezpečného oxidu uhelnatého hlásilo nainstalované čidlo na detekci plynu.

Majitel domu uzavřel přívod plynu do kotle a místo odvětral. Hasiči zkontrolovali dům a provedli kontrolní měření, které neprokázalo zvýšenou koncentraci oxidu uhelnatého v ovzduší. Poté se jednotky vrátily zpět na své základny.

Tři jednotky profesionálních hasičů z centrální stanice Hradec Králové a dobrovolných hasičů z hradeckých částí Třebeš a Malšova Lhoty byly přivolány k hlášenému požáru v obchodním centru v ulici Víta Nejedlého v Hradci Králové.

Po provedeném průzkumu bylo zjištěno, že v objektu dochází k výměně čidel elektrické požární signalizace bez předchozího nahlášení na operační středisko. Jednotky nezasahovaly a vrátily se zpět na své základny.

Profesionální hasiči z Jičína, dobrovolní hasiči z Mlázovic a Lužan a místní dobrovolní hasiči zasahovali včera večer u požáru v rodinném domě v obci Choteč. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že k požáru došlo od zazděného trámu v komíně.

Hasiči museli rozebrat poškozenou a zasaženou část podlahy a dohasit ohniska. Do ranních hodin na místě zůstala místní jednotka dobrovolných hasičů, která prováděla dohled. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 50 tisíc korun.

Jednotka dobrovolných hasičů z Rokytnice v Orlických horách byla přivolána na pomoc osobě s vážnými zdravotními problémy v ulici Sídliště 1. máje v Rokytnici v Orlických horách.

Hasiči mají ve své výbavě automatizovaný externí defibrilátor, pomocí kterého jsou schopni v prvních minutách poskytnout nezbytnou předlékařskou pomoc. Po příjezdu záchranné služby byl pacient po úspěšné resuscitaci předán k další péči.

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou byli přivoláni k dopravní nehodě osobního vozidla na hlavní silnici č. I/11 z Vamberka směrem na Rybnou nad Zdobnicí. Při příjezdu hasičů byla řidička osobního automobilu Škoda Fabia v péči záchranářů. Další dva členové posádky vyvázli bez zranění.

Z vozidla, které skončilo mimo komunikaci, neunikly žádné provozní kapaliny. Hasiči provedli protipožární opatření a odpojili autobaterii. Po dobu policejního vyšetřování řídili v místě kyvadlově dopravu. Poté předali místo události Policii ČR a vrátili se zpět na základnu.