Středa 15. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Bez zranění se obešla dopravní nehoda, ke které došlo na silnici č. II/501 u obce Lukavec u Hořic. V místě havarovalo osobní vozidlo, které skončilo na střeše v jednom jízdním pruhu. Na místo vyjeli profesionální a dobrovolní hasiči z Hořic, kteří odpojili autobaterii a uzavřeli přívod plynové nádrže u auta.

Z havarovaného vozidla neunikly žádné provozní kapaliny. Hasiči na místě řídili dopravu a po vyšetření nehody převrátili vůz zpět na kola a odklidili z vozovky střepy a plastové části.

Jedna osoba byla zraněna při nehodě osobního vozidla u obce Bydžovská Lhotka. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Nového Bydžova. Po příjezdu jednotky na místo bylo zjištěno, že se osobní auto nachází převrácené v poli. Řidička byla zraněna a převezena záchrannou službou do nemocnice.

Hasiči provedli u vozidla protipožární opatření a odpojili autobaterii. Místo si převzala Policie ČR a jednotka se vrátila zpět na základnu.

K dopravní nehodě osobního vozidla vyjeli profesionální a dobrovolní hasiči z Náchoda na silnici u Kramolny. Řidič dodávky Renault Kangoo z dosud nejasných příčin vyjel ze silnice a převrátil se na bok. Při příjezdu hasičů byl v péči záchranné služby.

Hasiči u havarovaného auta odpojili autobaterii, po dobu vyšetřování řídili v místě dopravu a následně vytáhli dodávku z příkopu. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Pět jednotek hasičů bylo přivoláno k požáru motorové části lokomotivy na nádraží v Lázních Bělohrad. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Hořic a Nové Paky, dále dobrovolní hasiči z Lázní Bělohrad a hasiči HZS podniků Správy železniční dopravní cesty Nymburk a Havlíčkův Brod.

Při příjezdu profesionálních jednotek na místo byl požár již lokalizován místní jednotkou dobrovolných hasičů. Následně byl motorový prostor dohašen a zkontrolován. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 20 tisíc korun. Příčina vzniku požáru je předmětem šetření. Událost se obešla bez zranění.

K požáru motorového prostoru osobního auta vyjeli včera po 18. hodině profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové k parkovacímu domu Katchnerka v Hradci Králové. Při příjezdu jednotky na místo určení byl požár již uhašen. Hasiči zkontrolovali zasažený motor, aby nedošlo k opětovnému rozhoření. Hmotná škoda na vozidle byla předběžně vyčíslena na tři tisíce korun. Příčinou vzniku požáru byla zřejmě technická závada. Při zásahu nebyl nikdo zraněn.