Sobota 27. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

JSDH Nechanice vyjela spolu s jednotkou HZS Nový Bydžov na žádost ZZS do obce Kmárov na pomoc osobě po pádu v domácím prostředí. Dům byl odemčen, jednotky se tak dostaly dovnitř bez komplikací. Osoba byla naleza uvnitř domu při vědomí.

Dotyčná uvedla, že je po operaci páteře. Byl jí zajištěn tepelný komfort a jednotky vyčkaly na místě do příjezdu ZZS, která si osobu převzala do své péče a převezla ji na vyšetření do nemocnice.

Profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové vyjížděli v 10:14 do ulice Sokolská v Hradci Králové k úniku plynu do ovzduší. Příčinou bylo překopnuté potrubí. Stroj nacházející se v blízkosti úniku, byl kvůli možnému výbušnému prostředí hasiči skrápěn vodou.

Ulice Sokolská byla Policií České republiky uzavřena, v místě se tvořili kolony. Pracovník firmy RWE uzavřel jeden ventil k přívodu plynu. Byla přerušena dodávky plynu do Fakultní nemocnice, University Hradec Králové a Hasičského záchranného sboru. V 11. h se podařilo uzavřít druhý ventil. V 11.27 byl únik plynu zcela zastaven a provoz na komunikaci byl obnoven.

Profesionální hasiči z Nové Paky a dobrovolní hasiči z Lázní Bělohrad byli v 7:08 přivoláni k likvidaci olejové skvrny v Dolní Nové Vsi. Olej pocházel z traktoru. Hasiči uzavřeli polovinu vozovky a Policie České republiky řídila v místě provoz kyvadlově. Hasiči olej odstranili pomocí sorbentu. Na místo se dostavili také pracovníci Správy a údržby silnic k označení zasaženého úseku komunikace a k pomoci s likvidací rozsáhlého úniku.