Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Profesionální hasiči z Jičína byli přivoláni do Tyršovy ulice v Jičíně. Místní obyvatelé již delší dobu cítili zápach unikajícího plynu z jednoho z bytů, uvnitř kterého se měla nacházet starší paní. Hasiči se dostali do bytu před balkon sousedního bytu a zjistili, že paní spí a má puštěný vařič na plyn.

Hasiči paní probudili a předali do péče Zdravotnické záchranné služby, plyn vypnuli a na místo povolali technika plynařské společnosti, aby zkontroloval plynový ventil.

Profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská zasahovali poblíž Dobřenic u dopravní nehody osobního automobilu. Poté, co vozidlo sjelo z vozovky, přetočilo se přes střechu a zůstalo na poli. Dvě osoby se dokázaly z vraku dostat vlastními silami, ale třetí zůstala zaklíněna uvnitř.

Hasiči po příjezdu na místo použili vyprošťovací hydraulické nástroje a zraněnou ženu vyprostili. Všechny tři osoby skončily v péči Zdravotnické záchranné služby.

Hodinu a půl po půlnoci ze středy na čtvrtek vyjížděli profesionální i dobrovolní hasiči z Jaroměře do Nádražní ulice do areálu firmy obchodující se stavebninami. Zde byl hlášen požár hromady uhlí ve skladu. Hasiči průzkume zjistili, že se jedná o požár krycí plachty na uhlí v menším rozsahu.

Po uhašení plachty bylo rozhrnuto doutnající uhlí pod plachtou a několikrát byla změřena jeho teplota. Byla provedena protipožární opatření a hasiči se kolem třetí hodiny ranní vrátili zpět na základny.