Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Profesionální hasiči z centrální stanice v Hradci Králové a ze stanice Pražská a dobrovolní hasiči z Lochenic zasahovali v neděli v odpoledních hodinách při úniku nafty do potoka v obci Lochenice. Hasiči postavili hráz a k zachycení použili sorbent. Pravděpodobnou příčinou byla mastná skvrna u kanálové vpusti v jedné z ulic. Hasiči propláchli kanalizaci vodou z jedné cisterny automobilu. Zbytky nečistot byly zachyceny sorbentem, který zůstal na místě přes noc. Druhý den ráno hasiči sorbent posbírali a odvezli. Informována o události byla Česká inspekce životního prostředí a starosta obce.

Profesionální hasiči z centrální stanice v Hradci Králové a ze stanice Pražská a dobrovolní hasiči z Lochenic zasahovali v odpoledních hodinách při úniku nafty do potoka v obci Lochenice. Hasiči postavili hráz a k zachycení použili sorbent. Pravděpodobnou příčinou byla mastná skvrna u kanálové vpusti v jedné z ulic. Hasiči propláchli kanalizaci vodou z jedné cisterny automobilu. Zbytky nečistot byly zachyceny sorbentem, který zůstal na místě přes noc. Druhý den ráno hasiči sorbent posbírali a odvezli. Informována o události byla Česká inspekce životního prostředí a starosta obce.

Profesionální hasiči z Vrchlabí a dobrovolní hasiči z Hostinného zasahovali při dopravní nehodě osobního automobilu, který se převrátil na střechu v ulici Dobrá Mysl v Hostinném ve směru na Slemeno. Zraněný řidič byl ošetřen a odvezen zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice. Hasiči převrátili vozidlo zpět na kola a odstranili jej z komunikace. Následně zasypali uniklé pohonné hmoty a uklidili vozovku. Silnice byla v místě události přes hodinu neprůjezdná.

Profesionální hasiči z Jičína přivoláni k dopravní nehodě osobního automobilu, který narazil do telefonní budky v Konecchlumí. Poškozena byla i obecní cedule a patník. Na místě již byla zdravotnická záchranná služba, která ošetřila jednu zraněnou osobu. Na místo se dostavil pracovník telekomunikační firmy a odpojil budku od napětí. Informován byl o události také starosta obce. Hasiči místo nehody uklidili a vrátili se zpět na stanici.