Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Profesionální hasiči z Dobrušky a dobrovolní hasiči z Českého Meziříčí, Dobrušky a Opočna zasahovali při požáru stohu slámy o rozloze 20×4 m v Opočně. Hasiči oheň uhasili dvěma útočnými proudy. Majitel zajistil nakladač, který oddělil hořící a nehoří část stohu od sebe. Po dohodě s majitelem se zbytek hořící části nechal kontrolovaně dohořet. Hasiči byli na místě přítomni až do odpoledních hodin. Požár byl beze škod, jednalo se o starou slámu.

Profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové byli přivoláni k dopravní nehodě osobního automobilu, který narazil do sloupu veřejného osvětlení na Smetanově nábřeží v Hradci Králové. Zdravotnická záchranná služba ošetřila na místě dvě zraněné osoby a poté byly sanitkou odvezeny. Hasiči odpojili na vozidle autobaterii a uklidili komunikaci. Přivolán byl také pracovník Technických služeb k zajištění sloupu.

Profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové, ze stanice Pražská a dobrovolní hasiči z Plácek, Třebše a hasiči správy železničních a dopravních cest Nymburk zasahovali v odpoledních hodinách při požáru trávy podél ulice M. Malého na Pláckách v Hradci Králové.

Oheň byl na dvou místech – v železničním depu na ploše 70×10 m a v pásu dlouhém 300 m. Hasiči využili k hašení vodu z hydrantu v depu a požár zlikvidovali. Požár se obešel beze škod. Dopravu na trati nebylo třeba přerušovat.