Neděle 28. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové byli přivoláni k nouzovému otevření bytu v ulici J. Masaryka v Hradci Králové. Uvnitř se nacházela zraněná osoba, která přes dveře komunikovala s ohlašovatelkou události.

Hasičům se nepodařilo otevřít dveře bez poškození, proto byli nuceni zámek vypáčit. Hasiči pomohli záchranné zdravotnické službě s naložením pacientky do sanitky a předali byt dceři majitelky.

Profesionální hasiči z Trutnova vyjížděli před devatenáctou hodinou do obce Mladé Buky do části Kalná Voda k dopravní nehodě osobního automobilu. Po příjezdu hasičů na místo již byla zraněná osoba v péči zdravotnické záchranné služby. Na místo byla přivolána letecká záchranná služba, hasiči museli místo nehody kvůli špatné viditelnosti osvětlovat.

Zraněná osoba byla vrtulníkem transportována do Fakultní nemocnice Hradec Králové. Odtahové službě se nedařilo vozidlo naložit a bylo potřeba na místo události povolat vyprošťovací automobil hasičů, kterému se to podařilo a ve 23. h se hasiči vrátili zpět na stanici. Komunikace byla po nějakou dobu uzavřena.

Profesionální hasiči z Trutnova byli krátce před patnáctou hodinou přivoláni k úniku nafty do řeky Úpy ve Svobodě nad Úpou. Na místo se dostavili pracovníci z Povodí Labe, Životního prostředí a zástupce z blízké čerpací stanice. Informován byl také starosta obce.

Na místě již probíhalo bagrování jímky a bylo nutné zesílit zachytávači hráz. Hasiči použili proti šíření sorbční hady. Zástupci příslušných orgánů se dohodli, že dobrovolní hasiči ze Svobody nad Úpou budou až do pátku zajišťovat výměnu sorbentu a sorbčních hadů, které poskytnou profesionální hasiči z Trutnova.