Neděle 28. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolní hasiči z Hostinného a Pilníkova zasahovali při požáru sazí v komíně rodinného domu v ulici Trutnovská v Pilníkově. Hasičům se nedařilo snížit teplotu komínového tělesa, proto dovnitř museli nasypat větší množství štěrku a ochlazovat lepenkovou střechu.

Poté komín, který byl ve velmi špatném stavu, vyčistili. Jedna jednotka dobrovolných hasičů zůstala na místo dohlížet ještě hodinu a poté se také vrátila zpět na stanici.

Profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolní hasiči z Hostinného vyjížděli k dopravní nehodě osobního automobilu, která se stala v obci Rudník v části Javorník. Vozidlo sjelo mimo vozovku a převrátilo se na střechu. Hasiči pomohli zdravotnické záchranné službě s ošetřením dvou zraněných osob.

Hasiči na vozidle provedli protipožární opatření, odpojili autobaterii a poté dostali automobil zpět na kola a přitáhli ho k okraji vozovky, aby mohlo být odtaženo odtahovou službou.

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolní hasiči ze Solnice zasahovali u dopravní nehody osobního automobilu, který narazil do sloupku hlavního uzávěru plynu v obci Černíkovice ve směru na Lično. Došlo k úniku plynu, hasiči plyn uzavřeli a byla přivolána Plynárenská pohotovostní služba.

Hasiči provedli na vozidle protipožární opatření. Byl vypnut i rozvaděč elektrické energie. Po dobu šetření události byla komunikace zcela uzavřena.