Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Dvě jednotky profesionálních hasičů z centrální stanice Hradec Králové a dobrovolných hasičů z Lochenic vyjely v 18:47 hodin k ohlášenému požáru chatky v obci Lochenice.

Při příjezdu jednotek na místo byl požár objektu o rozměrech zhruba pět krát deset metrů celý v plamenech. Hasiči uhasili požár o půl osmé večer. Příčina vzniku požáru i výše škody je předmětem šetření. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Profesionální hasiči z Jičína byli v 06:50 hodin přivoláni k nehodě, která se stala v Dělnické ulici v Jičíně. Řidič nákladního vozidla Man při couvání narazil do dřevěného elektrického sloupu, který se zlomil. Část sloupu s dráty skončila na návěsu.

Při příjezdu hasičů na místo byli řidič i spolujezdec v kabině a měli obavy vystoupit kvůli spadlým drátům, které byly pod napětím. Hasiči společně s Policií ČR až do příjezdu pohotovostní skupiny ČEZ odkláněli v místě události dopravu. Pracovníci ČEZu po příjezdu na místo odstřihli dráty a hasiči odstranili z návěsu část dřevěného sloupu.

Příčiny nehody šetří Policie ČR.

K dopravní nehodě vyjeli večer profesionální hasiči z Nové Paky. Řidič osobního vozidla Suzuki Swift v Nové Pace narazil do sloupu veřejného osvětlení a skončil mimo vozovku. On i spolujezdkyně byli při nehodě zraněni. Při příjezdu jednotky na místo byli oba účastníci nehody v péči záchranné služby.

Zasahující hasiči zajistili havarovaný vůz proti požáru a úniku provozních náplní. Po zadokumentování události Policií ČR vyprostili vozidlo zpět na vozovku. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Bez zranění se obešla dopravní nehoda, která se stala v Javorníku. Řidič osobního vozidla z dosud nejasných příčin vyjel ze silnice a skončil v potoce. Auto se navíc převrátilo na bok. Na místo události vyjeli krátce po 18. hodině profesionální hasiči z Trutnova.

Při jejich příjezdu na místo byl řidič venku z auta a nejevil známky zranění. Přivolaná záchranná služba muže prohlédla a ponechala na místě nehody. Hasiči zabezpečili vůz proti požáru a vytáhli ho zpět na vozovku. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Novopačtí hasiči vyjeli krátce po deváté hodině ráno k dopravní nehodě, která se stala v obci Štikov. Řidička osobního vozidla Škoda Felícia z dosud nejasných příčin nezvládla řízení, s vozidlem se přetočila přes střechu a skončila zpět na kolech v příkopu.

Při příjezdu hasičů byla devětadvacetiletá žena v péči záchranné služby. Hasiči zajistili havarovaný vůz proti požáru a odpojili autobaterii. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

V neděli 9. února 2014 dopoledne byli profesionální hasiči z Nové Paky přivoláni k dopravní nehodě, která se stala u obce Vidochov. Osobní vozidlo skončilo na střeše. Při nehodě byl lehce zraněn řidič vozidla, kterého prohlédla přivolaná posádka záchranné služba a ponechala jej na místě události.

Hasiči zabezpečili vůz proti požáru a odpojili autobaterii. Do příjezdu policejní hlídky řídili v místě události dopravu. Po vyšetření nehody Policií ČR hasiči převrátili auto zpět na kola a očistili vozovku od střepů a plastových částí. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Dvě jednotky profesionálních hasičů z Dobrušky a dobrovolných hasičů z Nového Města nad Metují vyjely v sobotu dopoledne k dopravní nehodě, která se stala u obce Spy. Při střetu osobních vozidel Škoda Felícia a Kia Magentis byli zraněni dva lidé. Ti byli ošetření a následně převezeni záchrannou službou do nemocnice. Hasiči provedli protipožární opatření a odpojili u havarovaných aut autobaterie. Příčiny nehody šetří Policie ČR.