Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Dvě osoby byly zraněny při střetu dvou osobních vozidel na silnici v Novorokytnické ulici v Novém Rokytníku. Na místo události vyjeli v 15:55 hodin profesionální hasiči z Trutnova s technickým automobilem a cisternou. V havarovaných vozidlech cestovali pouze řidiči, kteří utrpěli zranění. Hasiči museli jednoho z nich z vraku auta vyprostit. Oba řidiči byli následně předáni do péče pozemní a letecké záchranné služby Královéhradeckého kraje a transportováni do nemocnice. Hasiči zajistili obě vozidla proti požáru a odpojili autobaterie. Příčiny nehody a míru zavinění šetří Policie ČR.

Jednotka profesionálních hasičů z Jaroměře vyjela před čtvrtou hodinou ráno k dopravní nehodě, která se stala na hlavní silnici č. I/33 mezi Hradcem Králové a Jaroměří. U obce Holohlavy řidička osobního vozidla sjela do příkopu. Nehoda se obešla bez zranění. Při příjezdu hasičů na místo byla žena mimo vozidlo. Z auta neunikly žádné provozní náplně ani pohonné hmoty. Hasiči vyprostili auto zpět na vozovku a řidička si zajistila jeho odtah. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Ještě před příjezdem hasičů byl uhašen požár v objektu papíren v obci Větřní. Došlo zde k požáru papíru na papírenském stroji, který zaměstnanci uhasili pomocí přenosného hasicího přístroje. Při požáru nevznikla žádná škoda, hodnota uchráněného majetku činí 10 000 000,– Kč. Při hašení se jedna osoba nadýchala zplodin hoření a byla převezena do nemocnice. Na místo události byli vysláni profesionální hasiči ze stanice Český Krumlov a dobrovolní hasiči obcí Hořice na Šumavě a Větřní.

K dopravní nehodě osobního vozidla došlo na silnici z Dolní Malé Úpy směrem na Malou Úpu. Řidička osobního vozidla Mitsubishi z dosud nejasných příčin vyjela ze silnice a narazila do betonové zídky u krajnice. Nehoda se obešla bez zranění. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolní hasiči z Pece pod Sněžkou, kteří zasypali sorbentem uniklý olej. Po zadokumentování události Policií ČR hasiči pomohli s naložením auta na odtah. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

K dopravní nehodě osobního vozidla vyjeli ve dvě hodiny odpoledne profesionální hasiči z Náchoda na silnici mezi Machovem a Bezděkovem nad Metují. Osobní vozidlo Peugeot 206 skončilo po nehodě převrácené na střechu uprostřed silnice. Při příjezdu jednotky na místo byl jeho řidič mimo vozidlo. Hasiči mu ihned poskytli předlékařskou pomoc a následně ho předali do péče záchranné služby. Osobní vozidlo zajistili proti požáru a do příjezdu policistů řídili v místě dopravu. Po zadokumentování události Policií ČR hasiči převrátili vůz zpět na kola a odstranili z vozovky. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Profesionální hasiči z Náchoda byli v 11:49 hodin přivoláni k úniku nafty z plošiny Multicar u obce Machov. Ta unikla poté, co se plošina převrátila ze svahu k potoku. Událost se obešla bez zranění. Na místo byli povoláni také pracovníci Odboru životního prostředí z Náchoda. Hasiči jímali pohonné hmoty do speciálních nádob, aby nedošlo k jejich úniku do vody. Vyproštění plošiny zajistila specializovaná firma se svojí těžkou technikou. Příčiny nehody šetří Policie ČR.