Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Před osmou hodinou večerní vyjížděli profesionální hasiči z Dobrušky společně s dobrovolnými hasiči z Třebechovic pod Orebem k nehodě osobního automobilu a vlaku. Na místo byla také povolána jednotka drážních hasičů z České Třebové.

Na místě hasiči spolupracovali s Policií a Zdravotnickou záchrannou službou. Vlak při střetu „pouze“ odtrhl páté dveře u osobního automobilu. Hasiči na místě přistavili žebříky a pomohli přibližně 20 cestujícím a jednomu psu ven z vlaku, do přistaveného autobusu. Příčina je v šetření policistů a drážní inspekce.

Sedm jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů se odpoledne zapojilo do pátrání po pohřešované osobě v oblasti přehrady Les Království. Celkem 32 hasičů pomáhalo s pátráním po pohřešovaném muži. Po několika hodinách byl muž nalezen již bez známek života.

Případ šetří Policie ČR. Do pátrání se zapojily jednotky profesionálních hasičů ze Dvora Králové nad Labem, dobrovolných hasičů z Hostinného, Bílé Třemešné, Verdeku, Hajnice, Mostku a Dolní Brusnice.

Jednotka profesionálních hasičů z Hořic vyjela k dopravní nehodě, která se stala na silnici u Podhorního Újezdu. Řidič osobního vozidla z dosud nejasných příčin narazil do Avie. Při příjezdu hasičů na místo byli dva zranění lidé v péči záchranné služby.

Ta je po prvotním ošetření převezla do nemocnice. Hasiči zajistili osobní auto proti požáru a odpojili autobaterii. Po zadokumentování události Policií ČR odtáhli obě vozidla mimo hlavní silnici a očistili vozovku od plastových částí a střepů. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

K požáru skládky s komunálním odpadem vyjeli hasiči do místní části Křovice v Dobrušce. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Dobrušky, dobrovolní hasiči z Dobrušky a Opočna.

Požár zasáhl skládku v areálu sběrného dvora na ploše zhruba deset krát deset metrů. V místě byla zřízena kyvadlová doprava pro dodávky vody do cisteren. Hasiči dostali požár pod kontrolu po půl osmé večer. Následně za využití místní speciální techniky rozhrnuli požářiště a dohasili ohniska. Požár se podařilo uhasit ve 20:21 hodin.

K dopravní nehodě osobního vozidla došlo u obce Holohlavy. Řidička osobního vozidla Škoda Fabia z dosud nejasných příčiny vyjela ze silnice do příkopu. Auto skončilo po nehodě na střeše. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Jaroměře.

Při jejich příjezdu byla posádka mimo vozidlo a nikdo nebyl zraněn. Hasiči provedli protipožární opatření a odpojili u vozidla přívod plynu. Následně pomohli s vyproštěním a naložením auta na odtah. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Profesionální hasiči z Jaroměře byli přivoláni k dopravní nehodě, která se stala na silnici č. I/37 mezi Heřmanicemi a Brodem. Řidička osobního vozidla Subaru Justy GX z dosud nejasných příčin vyjela ze silnice a narazila do betonového mostku. Auto začalo po nárazu hořet.

Při příjezdu hasičů na místo byla žena mimo vozidlo a v péči záchranné služby. Auto bylo v příkopu a celé v plamenech. Hasiči dostali požár pod kontrolu během pěti minut a za dalších deset minut ho uhasili. Hmotná škoda na vozidle byla odhadnuta na 30 tisíc korun. Příčiny dopravní nehodě šetří Policie ČR.