Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Na silnici č. 35 mezi Úlibicemi a Konecchlumím zasahovali hasiči ze stanice Jičín u dopravní nehody dvou osobních automobilů, jeden skončil převrácený na střeše v příkopu. Jedna osoba byla vyproštěna před příjezdem hasičů na místo události, ZZS si převzala do péče celkem dvě osoby.

Hasiči zabezpečili místo zásahu, při nehodě byl poškozen sloupek s pravděpodobným přívodem plynu, a z toho důvodu zavolal na místo události velitel zásahu také plynaře. Po naložení vozidel na odtah předala jednotka místo zásahu.

Záchrana seniora, kterého zastihly zdravotní obtíže v lesním porostu nedaleko Borovničky, zaměstnala profesionální a dobrovolné hasiče, zdravotnické záchranáře a Policii ČR. Osoba si zavolala sama o pomoc mobilním telefonem, v terénu ji pak našli dobrovolní hasiči z Mostku.

Senior byl předán do péče posádky zdravotnické záchranné služby, dále ho jednotky pomohly transportovat terénem k sanitnímu vozu. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Dvůr Králové nad Labem, Nová Paka a JSDH Mostek.

U Černožic došlo ke střetu vlaku s osobou. Na místo události byla vyslána profesionální jednotka z Jaroměře, která zajistila místo události. Provoz na trati musel být zastaven, sražená osoba bohužel nehodu nepřežila. Všichni cestující z vlaku byli v pořádku, 107 civilních osob pomohli hasiči evakuovat.

Velitel zásahu povolal na místo události také evakuační autobus z centrální stanice Hradec Králové, který odvezl část cestujících směrem do Hradce Králové. Místo zásahu si převzala kolem 09:30 drážní jednotka Správy železnic.

Na komunikaci mezi částí Zboží a Brdo havaroval osobní automobil, který skončil mimo komunikaci v příkopu na střeše. Jeden člověk byl při nehodě zraněn, v péči jej měla posádka zdravotnické záchranné služby.

Hasiči zajistili havarovaný automobil, zasypali únik provozních kapalin na komunikaci a po došetření ze strany Policie ČR se postarali o odstranění následků nehody. Na místě zasahovala profesionální jednotka z Nové Paky.