Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Tři jednotky hasičů likvidovaly dnes v brzkých ranních hodinách požár chatky v lesním porostu nedaleko Tutleckého rybníka. Už při příjezdu jednotek na místo události byl objekt o rozměrech asi 6×4m celý v plamenech.

Na likvidaci požáru nasadili hasiči dva vodní proudy, zároveň dohašovali okolí chatky. Likvidaci události ohlásil velitel zásahu asi hodinu od nahlášení, majitel žádnou škodu neuplatnil. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Rychnov nad Kněžnou a JSDH Kostelec nad Orlicí a Častolovice.

V katastru části Hřibiny havaroval v nočních hodinách osobní vůz, který skončil převrácený na střechu a tvořil překážku v provozu. Při příjezdu jednotek požární ochrany na místo události byla jedna osoba mimo havarované vozidlo, do péče si ji převzala zdravotnická záchranná služba.

Hasiči vrátili převrácený vůz zpět na kola, odpojili u něj akumulátor a zasypávali unikající provozní kapaliny. Kolem 00:30 byla komunikace opět zprůjezdněna, jednotky se postaraly o její úklid a odstranění následků nehody. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Rychnov nad Kněžnou a JSDH Kostelec nad Orlicí.