Středa 24. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Tři jednotky hasičů byly zalarmovány kvůli požáru na poli v části Kuks – Kašov. Zasažena byla plocha asi 100×30 m, díky příznivému větru, který vanul od nesklizené části pole, a dobře zvládnutému hasebnímu zásahu se oheň šířil pouze po strništi. Požár se tak obešel bez škody na majetku, uchráněné hodnoty na neposečené části představují asi 40 tisíc korun.

Příčinou vzniku požáru byla nejspíše jiskra od drtiče slámy kombajnu, do kterého se mohl dostat jiný předmět, například kámen, kus železa apod. Při požáru zasahovali profesionální hasiči ze stanice Dvůr Králové nad Labem a JSDH Kuks a Žireč.

Profesionální hasiči z královédvorské stanice vyjížděli do Bílé Třemešné k dopravní nehodě osobního vozidla a traktoru. Po střetu zůstala ve voze zaklíněná osoba, hasiči ji vyprostili, bohužel i přes okamžitě poskytnutou první pomoc se ji nepodařilo oživit.

Traktor se při nehodě převrátil mimo komunikaci do přilehlé zahrady, jeho řidič vyvázl bez zranění. Jednotka zabezpečovala místo zásahu a po zadokumentování ze strany Policie ČR provedla úklid vozovky.

Jaroměřská profesionální jednotka hasičů zasahovala v Jiráskově ulici u dopravní nehody dvou osobních automobilů. Při nehodě byla zraněna jedna osoba, v péči ji měla posádka ZZS. Vozidla zajistili hasiči proti vzniku požáru a zasypávali únik provozních náplní.

Při nehodě došlo k poškození pouliční lampy a plotu, vyrozuměn byl zástupce samosprávy. Po došetření pomohla jednotka s naložením havarovaných aut na odtah a zprůjezdnila komunikaci.

Na silnici č. 32 u obce Jičíněves zasahovaly dvě jednotky hasičů u dopravní nehody traktoru a motocyklu. Nehoda měla bohužel tragické následky, na motocyklu cestovaly dvě osoby, které na místě svým zraněním podlehly.

Hasiči zabezpečovali místo zásahu po dobu policejního vyšetřování, nasvěcovali místo události a poté se postarali o odstranění následků nehody. Při události zasahovali profesionální hasiči ze stanice Jičín a JSDH Kopidlno.

Tři jednotky hasičů vyjížděly k dopravní nehodě osobního automobilu a motorky v obci Čestice. Dvě osoby byly při nehodě zraněny, hasiči jim poskytli předlékařskou pomoc a zajišťovali místo zásahu. Zraněné si následně převzala do péče posádka zdravotnické záchranné služby.

Hasiči zabezpečili havarované dopravní prostředky proti vzniku požáru, zasypali únik provozních kapalin a dále se postarali o úklid vozovky. K nehodě byli vysláni profesionální hasiči ze stanice Rychnov nad Kněžnou a JSDH Kostelec nad Orlicí a Týniště nad Orlicí.