Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Tři jednotky byly zalarmovány kvůli ohlášenému požáru truhlárny v obci Radim. Nakonec se ukázalo, že došlo pouze k zahoření sazí v komíně a následnému zakouření vnitřních prostor objektu. Nikdo nebyl při události zraněn.

Hasiči komín vymetli a zkontrolovali, zda nedošlo k poškození tělesa. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Jičín, jednotka ze stanice Nová Paka a JSDH Valdice byly odvolány po cestě k zásahu.

U dopravní nehody nákladního vozidla, které převáželo několik stovek selat, zasahovali profesionální hasiči z Nového Bydžova a JSDH Chlumec nad Cidlinou. Auto havarovalo na silnici mezi Chlumcem nad Cidlinou a Lišicemi, tažné vozidlo zůstalo stát na silnici, vlek byl převrácen v příkopu a zůstal opřený o stromy.

Hasiči místo události a havarovaný nákladní vůz zajistili a museli vyčkat na příjezd specializované techniky pro vyproštění. Pomocí jeřábu byl převrácený vůz vyproštěn zpět na silnici. Během zásahu byl na místě také zástupce krajské veterinární správy.

Mezi obcí Brzice a části Proruby havarovala dodávka, která narazila do stromu. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Jaroměře a JSDH Hajnice. Řidiči poskytli hasiči první předlékařskou pomoc, následně si ho převzala do péče zdravotnická záchranná služba.

Na havarovaném vozidle byla provedena protipožární opatření a hasiči jej zkontrolovali na případný únik provozních kapalin. Po naložení dodávky na odtah provedly jednotky úklid vozovky.