Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Za Vysokou nad Labem ve směru na obec Bukovina zasahovala profesionální jednotka z centrální stanice Hradec Králové u dopravní nehody osobního automobilu. Auto skončilo částečně v příkopu na střeše, osoba z něj byla při příjezdu jednotky mimo havarovaný vůz.

Hasiči zajistili místo nehody, provedli protipožární opatření a předali zraněného člověka do péče ZZS. Po zadokumentování nehody policisty se jednotka postarala o vyproštění vozidla na komunikaci a vrak předala odtahové službě.

V katastru obce Kosičky zasahovali profesionální hasiči z Nového Bydžova a JSDH Chlumec nad Cidlinou u dopravní nehody osobního automobilu. Auto vyjelo mimo komunikace do pole, kde se převrátilo na bok. Hasiči stabilizovali havarovaný vůz a vyprostili invalidní osobu, která zůstala uvnitř.

Na vozidle provedly jednotky protipožární opatření, zkontrolovaly vůz na případný únik provozních kapalin a následně jej převrátily zpět na kola. Po naložení vozidla na odtah se hasiči postarali o úklid vozovky.

K požáru elektrického rozvaděče na chodbě bytového domu v obci Chvaleč vyjížděli profesionální hasiči ze stanice Trutnov a JSDH Chvaleč. Požár se podařilo zahasit obyvatelům domu, hasiči následně místo zkontrolovali.

Vyšetřovatel na místě zjistil, že došlo k požáru elektrické instalace svorkovnicové rozvaděčové skříně a byl způsoben elektrickým přechodovým odporem. Škoda na instalaci a malbě kolem skříně byla vyčíslena asi na 5 tisíc korun.