Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

V černodolské části Čistá v Krkonoších zasahovali profesionální hasiči z Vrchlabí a místní dobrovolná jednotka Černý Důl – Čistá u dopravní nehody dvou osobních vozidel. Po nehodě vyjelo jedno z vozidel mimo komunikaci a poškodilo plot zahrady.

Hasiči provedli na vozidlech protipožární opatření, posádky byly bez zranění. Na místě došlo k úniku provozních kapalin, hasiči je zasypali a zlikvidovali. Po došetření nehody pomohly jednotky s odstraněním jednoho z vozidel mimo komunikaci, druhé auto vystříhali hasiči z plotu a poté bylo naloženo na odtah. Na závěr provedli hasiči úklid vozovky.

Jičínská profesionální jednotka zasahovala v ulici SV. Čecha, v bytovém domě byl hlášen neznámý zápach. Hasiči po svém příjezdu rovněž cítili neznámou dráždivou látku, která se ale nedala identifikovat. Na místě bylo rozhodnuto o evakuaci domu, celkem opustilo 25 bytů 35 osob.

Dva lidé byli kvůli dýchacím obtížím převezeni do zdravotnického zařízení. Mezitím byly prostory odvětrávány, čímž zápach vymizel. Hasiči postupně provedli měření v každém bytě a po negativních výsledcích se vraceli obyvatelé zpět do svých domovů.

Na silnici č. 32 mezi Jičíněvsí a Starým Místem, v katastru části Vesec, havaroval osobní automobil, který skončil mimo komunikaci převrácený na střechu. Na místě zasahovala profesionální jednotka ze stanice Jičín.

Osoba z vozidla se nacházela při příjezdu hasičů mimo havarovaný automobil. Jednotka místo události zajistila, zraněný člověk byl předán do péče zdravotnické záchranné služby. Následně hasiči vyprostili vůz zpět na komunikaci a postarali se o úklid vozovky.

K dopravní nehodě osobního automobilu, který skončil na boku, vyjely dvě jednotky požární ochrany. Jedné zraněné osobě poskytli hasiči první předlékařskou pomoc, poté byla předána do péče ZZS.

Na vozidle byla provedena protipožární opatření, hasiči dále zasypali únik provozních kapalin. Jednotky usměrňovaly dopravu na místě zásahu a po překlopení vozidla zpět na kola se postaraly o odstranění následků nehody. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Trutnova a JSDH Hostinné.