Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Tři jednotky hasičů spěchaly do ulice Výrobní v Hradci Králové, kde byl nahlášen požár na fasádě budovy. Průzkumem hasiči zjistili, že se jedná o zasaženou pojistkovou skříň. Během pár minut byl požár uhašen, dovnitř budovy se nerozšířil.

Škoda byla předběžně vyčíslena na 10 tisíc korun, příčinou vzniku události byla technická závada. Zalarmovány byly obě profesionální královéhradecké jednotky a dobrovolná jednotka z Malšovy Lhoty.

Profesionální jednotka z Jaroměře zasahovala u dopravní nehody nákladního vozidla, které skončilo převrácené na bok na silnici č. 33 v Černožicích. Hasiči z havarovaného vozu vytáhli řidiče, nejevil známky zranění. Jednotka místo události zabezpečila a pomáhala s usměrňováním dopravy na komunikaci.

Z nákladního vozidla vytékal na silnici olej. Jakmile bylo vozidlo zpět na kolech, postarali se hasiči o likvidaci uniklých provozních kapalin a pomohli s úklidem vozovky. Převrácení a odtah vozidla zajistila odborná firma.

K dopravní nehodě dvou osobních vozidel, která se stala na silnici č. 11 u obce Čestice, vyjížděli profesionální hasiči ze stanice Rychnov nad Kněžnou a JSDH Kostelec nad Orlicí. Jedna osoba byla předána do péče zdravotnické záchranné služby, jednotky dále zajišťovaly místo události a řídily kyvadlově dopravu.

Po došetření odstranili hasiči obě havarovaná vozidla mimo komunikaci, aby neblokovala provoz, uklidili místo nehody a předali jej policistům.