Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Do ulice K. Čapka v Žacléři mířily tři jednotky hasičů. Oznamovatel nahlásil, že v bytovém domě je cítit kouř, který se line z jednoho z bytů. Průzkumem hasiči zjistili, že se jednalo o nedbalé chování osoby při přípravě potravin, kdy došlo k připálení jídla.

Hasiči se postarali o odvětrání prostor domu, nikdo nebyl zraněn. Naštěstí nevznikla při události žádná škoda, ale podařilo se uchránit díky včasnému zásahu hodnoty ve výši milionu korun. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Trutnova a JSDH Žacléř a Trutnov – Horní Staré město.

K nahlášené dopravní nehodě, kdy se měl automobil převrátit mimo komunikaci na střechu ve Vysoké nad Labem, vyjížděli profesionální hasiči z centrální hradecké stanice. Osoba z vozidla se nacházela při příjezdu jednotky na místo události mimo havarovaný vůz, do péče si ji převzali zdravotničtí záchranáři.

Jednotka místo nehody zabezpečila a následně otočila automobil zpět na kola. Na voze provedli hasiči protipožární opatření a odpojili akumulátor, k úniku provozních kapalin nedošlo. Místo zásahu si následně převzali policisté.

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolná jednotka z Týniště nad Orlicí odstraňovali následky dopravní nehody osobního a nákladního vozidla. Nehoda blokovala provoz na komunikaci I/11 u Lípy nad Orlicí, jedna osoba byla při události zraněna.

Hasiči zajistili místo nehody a na osobním vozidle provedli opatření proti vzniku požáru. Osobní automobil skončil po srážce mimo vozovku, nákladní zůstal na komunikaci. Jednotky dále zajistily vyproštění osobního vozu zpět na silnici a odklidily jej tak, aby neblokoval provoz.