Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

V části obce Horní Radechová – Slavíkov došlo k požáru lesního porostu na ploše asi 20×40 m. Jednalo se o vysokokmenný les. Na místě události zasahovaly čtyři jednotky požární ochrany, požár se jim podařilo lokalizovat po 21. hodině.

Před 21:30 pak byla velitelem zásahu ohlášena likvidace události. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Náchoda a JSDH Horní Radechová, Dolní Radechová a Červený Kostelec.

Čtyři jednotky požární ochrany zasahovaly v katastru části Libňatov u požáru lesní hrabanky. Hořelo na ploše asi 150×100 m, a to po těžbě dřeva. Příčinou vzniku požáru bylo nedbalostní jednání, naštěstí tím nevznikla žádná škoda.

Díky zásahu hasičů se podařilo uchránit hodnoty ve výši asi 200 tisíc korun. Na místě události zasahovali profesionální hasiči z Trutnova a dále JSDH Úpice, Havlovice a Libňatov.

Dvě jednotky požární ochrany byly zalarmovány kvůli nahlášenému požáru v části Červený Kostelec – Stolín. Jednalo se o požár v bývalém výrobním objektu, kde doutnala střešní konstrukce. Do hodiny měli hasiči požár zlikvidovaný, příčina je předmětem vyšetřování.

Škoda byla předběžně vyčíslena na 200 tisíc korun. Na místě události zasahovali profesionální hasiči z Náchoda a dobrovolná jednotka z Červeného Kostelce.

Profesionální hasiči z hradecké centrální stanice a dobrovolná jednotka z Třebechovic byli zalarmováni kvůli dopravní nehodě osobního automobilu, který havaroval na silnici č. II/298. Vůz vyjel mimo komunikaci, kde narazil přední částí do stromu.

Při nehodě byly zraněny dvě osoby. Hasiči po svém příjezdu zabezpečili místo události, osoby z vozu vyprošťovat nemuseli. Jednotky také pomáhaly s poskytováním první pomoci a následně se postaraly o likvidaci následků dopravní nehody.

V části Veselice, Nouzín byl nahlášen na operační středisko hasičů požár osobního vozidla. Na místo události vyjeli profesionální hasiči ze stanice Jaroměř a dobrovolná jednotka z Velké Jesenice.

Vůz nalezli hasiči po svém příjezdu celý v plamenech. Automobil byl prakticky celá shořelý, k uhašení použili hasiči vysokotlaký proud vody. Škoda byla předběžně vyčíslena na 11 tisíc korun. Příčina vzniku požáru se vyšetřuje.