Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Tři jednotky byly zalarmovány v pátek před 2. hodinou ranní kvůli nahlášenému požáru skleníku v obci Chotěvice. Majitel vysypal předchozího dne žhavý popel poblíž skleníku a odtud se požár postupně šířil.

Na místě shořelo kromě konstrukce skleníku také 24 palet určených jako palivové dřevo. Škoda byla vyčíslena na 2 tisíce korun, uchráněné hodnoty pak na 5 tisíc korun. Při události zasahovali profesionální hasiči z Trutnova a JSDH Hostinné a Pilníkov.

V Achátové ulici v Nové Pace havaroval osobní vůz do stromu a zůstal stát jako překážka v komunikaci. O jednoho zraněného člověka se postarala posádka ZZS.

Na místě události zasahovali profesionální hasiči z Nové Paky, kteří provedli opatření proti vzniku požáru a odpojili u vozu autobaterii, k úniku provozních kapalin nedošlo. Po došetření nehody se hasiči postarali o úklid vozovky od střepů a úlomků plastů.

Čtyři jednotky požární ochrany byly zalarmovány kvůli nahlášenému požáru nízkého lesního porostu v katastru části Dlouhá Louka. Plameny se nakonec rozšířily na plochu asi 30×100 m, ale naštěstí nenapáchaly žádné škody.

Likvidace požáru byla ohlášena těsně před 17. hodinou, přičemž bylo nasazeno několik C proudů. Na místě události zasahovali profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a JSDH Týniště nad Orlicí, Častolovice a Lípa nad Orlicí.