Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Tři jednotky požární ochrany byly vyslány k nahlášenému možnému požáru v rodinném domě v Dlouhé ulici v Meziměstí. Průzkumem jednotky zjistily, že se nejedná o požár, ale došlo k závadě na kotli. Vypadla propojovací část kouřovodu a tím došlo k zakouření prostor v domě.

V horním patře nalezli hasiči jednu osobu, kterou vyvedli pomocí vyváděcí masky. Dům nakonec hasiči odvětrali a vrátili se zpět na stanice. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Broumova a JSDH Meziměstí a Broumov.

U dopravní nehody dvou osobních automobilů zasahovali v Hejtmánkovicích profesionální hasiči z Broumova. Při nehodě byla jedna osoba zraněna, jednotka jí poskytla první předlékařskou pomoc a následně si ji do své péče převzali záchranáři.

Komunikace byla po dobu provádění záchranných a likvidačních prací uzavřena. Při nehodě byla na místě poškozena také svodidla. Jednotka místo události zajistila, provedla opatření proti vzniku požáru, následně pomohla s naložením havarovaných vozidel na odtah a silnici uklidila.

U dopravní nehody osobního automobilu v Libranticích zasahovali profesionální hasiči z centrální stanice. Vozidlo vyjelo mimo komunikaci, kde zůstalo ležet převrácené na bok. Posádka se nacházela při příjezdu hasičů mimo havarovaný vůz, nikdo nebyl zraněn.

Hasiči místo zásahu zajistili, provedli opatření proti vzniku požáru a zkontrolovali, zda nedochází k úniku kapalin. Jednotka obrátila auto zpět na kola, odtah si zajistili sami majitelé.