Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou mířili do katastru obce Chleny, kde byly nalezeny dva barely s neznámou látkou. Mezi zasahující hasičskou technikou byl také technický chemický automobil, který je pro tyto typy zásahu speciálně vybaven.

Hasiči místo zásahu zajistili a zároveň prohledali okolí, zda se zde nenachází další nádoby s látkami. Jednotka provedla kontrolní měření, ale žádná nebezpečná koncentrace zaznamenána nebyla. Místo zásahu bylo následně předáno starostovi obce.

K nahlášenému požáru sazí v komíně v horské chalupě ve Špindlerově Mlýně vyjížděli profesionální hasiči z Vrchlabí a dobrovolná jednotka ze Špindlerova Mlýna. K chalupě dovezla hasiče na čtyřkolkách horská služba.

Průzkumem jednotky zjistily, že došlo k zahoření v komínovém tělese, ale požár se nikam dál nerozšířil. Hasiči vybrali a srazili saze a předali místo zásahu majiteli. Při události nevznikla žádná škoda.

Na silnici I/35 havaroval v katastru Konecchlumí osobní automobil, který skončil mimo komunikaci. Na místo události byli vysláni profesionální hasiči z Jičína i Hořic, ve voze se nacházela zaklíněná osoba.

Hasiči zraněného člověka z havarovaného automobilu vyprostili a předali jej do péče záchranářů. Dále jednotka zabezpečila místo události, komunikace byla po dobu záchranných a likvidačních prací průjezdná kyvadlově.

Tři jednotky požární ochrany byly zalarmovány kvůli nahlášenému požáru sporáku v bytě panelového domu ve Zvonkové ulici v Trutnově. Všechny osoby se dostaly mimo byt, nikdo nebyl zraněn.

Požár dostali hasiči pod kontrolu během několika málo minut a zároveň uzavřeli přívod plynu. Požár vznikl vlivem technické závady na sporáku. Škoda byla předběžně vyčíslena na jeden tisíc korun, díky rychlému zásahu se podařilo uchránit hodnoty ve výši půl milionu korun.