Středa 24. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Kvůli dopravní nehodě osobního automobilu a traktoru v Kvasinách byl vyhlášen poplach profesionálním hasičům v Rychnově nad Kněžnou a dobrovolné jednotce v Solnici. Jedna osoba byla při nehodě zraněna, do péče si ji převzali záchranáři.

Hasiči se postarali o provedení protipožárních opatření, zasypali drobný únik oleje a postarali se o úklid vozovky. Následně pomohly jednotky s naložením havarovaného osobního vozidla na odtah, traktor odjel po vlastní ose. Komunikace byla po dobu provádění záchranných a likvidačních prací uzavřena.

V Nývltově ulici ve Smiřicích zasahovaly tři jednotky hasičů u požáru v prostorách garáže uvnitř rodinného domu. Příčinou požáru byla nedbalost uživatelů, což zavinilo zahoření elektroinstalace. Jednu osobu si převzali do péče záchranáři.

Požár se podařilo uhasit obyvatelům domu, a to pomocí hasicího přístroje. Škoda byla předběžně vyčíslena na jeden tisíc korun. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanic Jaroměř, Hradec Králové – Pražská a dobrovolná jednotka ze Smiřic.

Pyrotechnická raketa byla s největší pravděpodobností příčinou vzniku požáru, při kterém byla poškozena plachta nástavby nákladního automobilu v Pražské ulici ve Vrchlabí. Díky rychlému zásahu profesionálních hasičů z vrchlabské stanice, která je od místa vzdálená jen pár set metrů, nedošlo k rozšíření požáru na vlastní automobil.

Hasiči požár rychle uhasili jedním vysokotlakým proudem a nákladový prostor odvětrali. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku dva tisíce korun a podařilo se uchránit hodnoty ve výši 420 tisíc korun, tedy celé nákladní vozidlo. Okolnosti vzniku události vyšetřuje policie.