Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

V Havlíčkově ulici v Hořicích zajišťovali profesionální hasiči z Hořic a Jičína vysokozdvižnou plošinu, která hrozila při práci ve výšce pádem. Na plošině se v tu chvíli nacházel člověk, který ji obsluhoval.

Hasiči nejprve plošinu i osobu na ní zajistili pomocí nastavovacího žebříku a poté zachránili člověka s využitím výškové techniky. Dále se jednotkám podařilo složit ploštinu tak, aby nikoho v okolí neohrožovala.

V Křinicích na Broumovsku došlo k požáru klimatizační jednotky v objektu, který slouží pro skladové účely. Po nahlášení požáru byl vyhlášen požární poplach celkem šesti jednotkám požární ochrany, které byly postupně po kontrole objektu odvolávány. Hasiči provedli na místě průzkum a odvětrání objektu, poškozenou klimatizační jednotku vynesli mimo budovu.

Škoda byla vyčíslena asi na 120 tisíc korun, podařilo se naopak uchránit hodnoty ve výši asi 2 milionů korun. Na místo události byli vysláni profesionální hasiči z Broumova a dobrovolné jednotky JSDH Jetřichov, Meziměstí, Broumov, VEBA Broumov, Křinice.