Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Při záchraně zraněné osoby z nepřístupného terénu v Adršpašských skalách spolupracovaly složky IZS. Na místo byl vyslán také vrtulník LZS se záchranáři a jedním hasičem-lezcem z centrální hradecké stanice na palubě. Společně byli připraveni provést záchranu zraněné osoby v podvěsu.

Člověk se nacházel asi 1,5 kilometru od vchodu do skal na zledovatělém a neudržovaném terénu. Hasiči, kteří byli přímo ve skalách, nakonec osobu snesli k vozu a dopravili ji ke vchodu do skal, kde už čekal sanitní vůz. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Broumova a dobrovolná jednotka z Adršpachu.

U dopravní nehody traktoru s vlekem zasahovali profesionální hasiči z Hořic. V Riegrově ulici vyjel traktor mimo komunikaci a převrátil se i s vlekem do příkopu. Z vozidla unikly do okolního prostředí nafta a olej, došlo také k malému úniku do blízkého potoka.

Hasiči unikající provozní kapaliny jímali a po došetření nehody policisty pomohli s vyproštěním traktoru. Poté se jednotka postarala o sanaci půdy, do které se uniklý olej a nafta vsákly.

Na pomoc kamionu, který uvízl na komunikaci č. 311 vedoucí na Šerlich, vyjeli profesionální hasiči z Dobrušky a dobrovolné jednotky z Deštného v Orlických horách a Orlického Záhoří.

Kamion nebyl naložen, ale i přesto se 14tunové vozidlo na silnici, kam jej dovedla navigace, zaseklo a blokovalo průjezd. Pomocí traktoru dobrovolných hasičů z Orlického Záhoří se podařilo vytáhnout kamion až k Masarykově chatě, kde se otočil a v doprovodu hasičů a policistů sjel zpět do Deštného v O. h.