Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

V sobotu odpoledne byl na krajské operační a informační středisko nahlášen zjištěný únik ropných produktů na řeku Orlici v Kostelnic nad Orlicí. Na místo události se vydali profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a místní dobrovolná jednotka.

O celé situaci byly vyrozuměny orgány ochrany přírody. Jednotky nasadily na zachycení látek norné stěny, zasypávaly skvrnu sorbentem a postupně ji odebíraly. V neděli hasiči místo opět zkontrolovali, místo zásahu si převzal pracovník příslušného odboru životního prostředí.

V katastru janovské části Tis zasahovali profesionální hasiči z Dobrušky a Rychnova nad Kněžnou a také dobrovolná jednotka z Olešnice v Orlických horách. Havaroval zde osobní automobil, který se převrátil mimo komunikaci a skončil na střeše v potoce. Posádka vozu vyvázla bez zranění.

Z havarovaného automobilu unikaly na vodní plochu provozní kapaliny, jednotky zajistily menší únik pomocí norné stěny. Z rychnovské stanice byl na místo zásahu povolán vyprošťovací automobil, pomocí kterého hasiči vůz z potoka vylovili a ustavili jej zpět na komunikaci.