Středa 24. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Do katastru Předměřic nad Labem mířili v pátek odpoledne profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská. Na komunikaci I/33 mezi odbočkou na Světí a odbočkou na hradeckou část Předměřice n. L. došlo k dopravní nehodě osobního vozidla, nákladního automobilu a popelářského vozu.

Nákladní vůz skončil po nehodě převrácený na bok napříč vozovkou. Jedna osoba se při nehodě zranila, do péče si ji převzali záchranáři. Hasiči místo zásahu zabezpečili, provedli protipožární opatření a předali jej policistům.

K nehodě osobního automobilu, který vyjel mimo komunikaci a skončil v příkopu s potůčkem, vyjížděli do Boháňky profesionální hasiči z Hořic a podniková jednotka Čepro Cerekvice nad Bystřicí a.s. Při nehodě nebyl nikdo zraněn.

Hasiči místo zajistili a provedli opatření proti vzniku požáru. Z havarovaného vozu nevytékaly žádné provozní kapaliny. Majitel si zavolal na místo asistenční službu a jednotky se mohly vrátit zpět na stanici.

Jednotka ze Dvora Králové nad Labem byla vyslána k železniční trati, kde projel vlak návěstidlem, zastavil mimo zastávku a byla zde nutná evakuace asi třicítky cestujících. Hasiči pomohli všem lidem z vlaku vystoupit, nikdo z nich nebyl zraněn.

Cestující se vrátili pěšky do železniční stanice, kde je měla vyzvednout náhradní doprava. Místo zásahu si následně převzal zástupce drah a dále se čekalo na příjezd jednotky hasičů SŽDC a drážní inspekce.