Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

K dopravní nehodě osobního vozidla, které havarovalo v části Pec pod Sněžkou – Velká Úpa, vyjížděli profesionální hasiči z Trutnova a dále také jednotky SDH Pec pod Sněžkou a Horní Maršov. Automobil sjel do koryta řeky, kde zůstal ležet převrácený na střechu.

Tři osoby byly při nehodě zraněny, všechny se dostaly mimo havarované vozidlo samy. Při nehodě urazil vůz lanová svodidla. Hasiči museli automobil vyprostit pomocí jeřábu, po dobu vyprošťování byla komunikace II/296 uzavřena.

V části Pec pod Sněžkou – Velká Úpa došlo v jedné z chalup k požáru dřevěného obložení za krbovými kamny. Na místo byly vyslány jednotky HZS Trutnov a JSDH Horní Maršov a Pec pod Sněžkou. Požár byl lokalizován pomocí hasicího přístroje, hasiči museli dále stěnu rozebrat a zkontrolovat, zda se zde nenacházejí další skrytá ohniska.

Příčinou požáru byla technická závada na krbovém tělese, škoda byla předběžně vyčíslena na 2 tisíce korun. Díky včasnému zásahu se podařilo uchránit hodnoty přesahující částku čtyř milionů korun.

K nahlášenému požáru osobního vozidla spěchali profesionální hasiči z Broumova a místní dobrovolná jednotka do Božanova. Hořel vůz značky Citroen Berlingo, který se nacházel v blízkosti rodinného domu.

Majitelé se snažili uhasit požár pomocí hasicího přístroje. I přesto byla vzniklá škoda vyčíslena asi na 20 tisíc korun, uchráněné hodnoty pak na 10 tisíc korun. Příčinou požáru byla technická závada na elektroinstalaci.

Novobydžovští profesionální hasiči a dobrovolná jednotka z Chlumce nad Cidlinou byli zalarmováni kvůli dopravní nehodě osobního automobilu. Ten havaroval na silničním úseku v blízkosti Olešnického rybníku a narazil do stromu.

Jedna osoba byla při nehodě zraněna a po příjezdu hasičů se nacházela již mimo havarované vozidlo, postarali se o ni záchranáři. Jednotka místo zásahu zajistila. Podle prvních informací se začalo z vozu po nárazu kouřit, ale k požáru nedošlo.