Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Novobydžovští profesionální hasiči a dobrovolná jednotka z Chlumce nad Cidlinou byli zalarmováni kvůli dopravní nehodě osobního automobilu. Ten havaroval na silničním úseku v blízkosti Olešnického rybníku a narazil do stromu.

Jedna osoba byla při nehodě zraněna a po příjezdu hasičů se nacházela již mimo havarované vozidlo, postarali se o ni záchranáři. Jednotka místo zásahu zajistila. Podle prvních informací se začalo z vozu po nárazu kouřit, ale k požáru nedošlo.

Do katastru Předměřic nad Labem mířili v pátek odpoledne profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská. Na komunikaci I/33 mezi odbočkou na Světí a odbočkou na hradeckou část Předměřice n. L. došlo k dopravní nehodě osobního vozidla, nákladního automobilu a popelářského vozu.

Nákladní vůz skončil po nehodě převrácený na bok napříč vozovkou. Jedna osoba se při nehodě zranila, do péče si ji převzali záchranáři. Hasiči místo zásahu zabezpečili, provedli protipožární opatření a předali jej policistům.

K nehodě osobního automobilu, který vyjel mimo komunikaci a skončil v příkopu s potůčkem, vyjížděli do Boháňky profesionální hasiči z Hořic a podniková jednotka Čepro Cerekvice nad Bystřicí a.s. Při nehodě nebyl nikdo zraněn.

Hasiči místo zajistili a provedli opatření proti vzniku požáru. Z havarovaného vozu nevytékaly žádné provozní kapaliny. Majitel si zavolal na místo asistenční službu a jednotky se mohly vrátit zpět na stanici.