Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Profesionální jednotka z Trutnova a dobrovolná jednotka Trutnov-Horní Staré Město byly vyslány do části Kryblice, do ulice Zahradní Město. Byl zde nahlášen požár komínového tělesa v rodinném domě.

Při svém příjezdu hasiči viděli, že se kouří z opláštění. Museli srazit saze a komín vybrat. Okolí komína včetně mezistropních prostor pak ještě jednotky proměřily pomocí termokamery. Požár naštěstí nezpůsobil žárnou škodu.

Profesionální jednotka z Vrchlabí a dobrovolní hasiči z Hostinného zasahovali v Husitské ulici v Hostinném u dopravní nehody dvou osobních automobilů. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Hasiči řídili v místě nehody provoz a dále zajišťovali místo události.

Vyteklé provozní kapaliny zasypali sorpčním materiálem. Po dobu vyšetřování nehody musela být komunikace na nezbytně nutnou dobu uzavřena. Jednotky se následně postaraly o úklid komunikace.

V katastru části Staňkova Lhota došlo na silnici I/16 k dopravní nehodě osobního a nákladního vozidla. Na místo události spěchali profesionální hasiči z Jičína a dobrovolná jednotka ze Sobotky. Jedna zraněná osoba skončila v péči záchranářů.

Hasiči místo události zajistili, komunikace byla na krátkou dobu uzavřena a následně zprůjezdněna jedním jízdním pruhem. Po došetření nehody se jednotky postaraly o odstranění následků a úklid komunikace.