Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Dopravní nehoda dvou osobních a jednoho nákladního vozidla zaměstnala profesionální i dobrovolné hasiče z Nové Paky. Nehoda se stala na úseku silnice I/16 mezi Vidochovem a Horkou u Staré paky. Jedna osoba zůstala ve voze po nehodě zaklíněna a hasiči ji museli ven vyprostit.

Na místo zásahu přilétl také vrtulník letecké záchranné služby, který poté vyproštěnou osobu transportoval do zdravotnického zařízení. Komunikace musela být po dobu záchranných a likvidačních prací uzavřena.

V katastru rožnovské části Neznášov začalo hořet v pondělí dopoledne v rozvodně vysokého napětí. Na místo zásahu byli vysláni profesionální hasiči z Jaroměře a také profesionální jednotka z centrální hradecké stanice, která jela na místo požáru s práškovým hasicím automobilem.

Na místě došlo k požáru olejového transformátoru, uniklý olej zasypali hasiči následně sorpčním materiálem. Škoda, kterou plameny napáchaly, byla předběžně vyčíslena na jeden milion korun. Podařilo se uchránit hodnoty v obdobné výši. Příčinou požáru byl elektrický zkrat.

Profesionální jednotka z Vrchlabí a dobrovolná jednotka ze Špindlerova Mlýna byly zalarmovány kvůli dopravní nehodě v části Přední Labská. Havarovala zde dvě osobní vozidla, Jedna osoba byla zraněna.

Hasiči místo zásahu zajistili, provedli opatření proti vzniku požáru. Dalším členům posádky poskytli hasiči tepelný komfort a nápoje. Následně pomohly jednotky s naložením jednoho z vozidel na odtah a druhé odtáhli sami na odstavné parkoviště.