Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Do části Horní Malá Úpa spěchali profesionální hasiči z Trutnova i dobrovolní z Pece pod Sněžkou a Horního Maršova. Byl zde nahlášen požár nákladního automobilu. Průzkumem hasiči zjistili, že vůz se podařilo uhasit řidiči před jejich příjezdem.

Jednotky provedly následnou kontrolu vozu. Příčinou požáru byla technická závada, při které došlo k zahoření obložení v motorové části. Škoda byla vyčíslena na 10 tisíc korun, ale díky včasnému zásahu řidiče se podařilo uchránit hodnoty ve výši jednoho milionu korun.

V Nádražní ulici v Nové Pace došlo k dopravní nehodě autobusu a osobního vozidla. Při nehodě byla jedna osoba zraněna, postarali se o ni zdravotničtí záchranáři. Hasiči místo události zabezpečili a provedli protipožární opatření.

Komunikace musela být na nezbytně nutnou dobu uzavřena. Po došetření nehody se jednotka postarala o odstranění následků a komunikaci uklidili. Na místě události zasahovali profesionální hasiči z Nové Paky.

V části Liberk – Hláska byl ohlášen požár sazí v komíně rodinného domu. Na místo byly vyslány nejprve tři jednotky hasičů, profesionální z Rychnova nad Kněžnou, jednotka podniku Škoda Kvasiny a dobrovolná jednotka z Lukavice. Průzkumem místa zásahu hasiči zjistili, že se jedná o menší plamen na patě komína a kromě rychnovské jednotky byly další odvolány.

Požár se mimo komínové těleso nerozšířil, střecha zůstala nedotčena. Hasiči saze v komíně srazili a vybrali. Zahoření nezpůsobilo naštěstí žádnou škodu, díky zásahu se podařilo uchránit majetek ve výši asi 5 milionů korun.