Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

K dopravní nehodě kamionu vyjížděli profesionální hasiči z Náchoda. Kamion s návěsem se dostal na úseku mezi Stárkovem a Vlásenkou na zledovatělou silnici, návěs sjel do příkopu a zbytek vozidla blokoval provoz na komunikaci. Z nakloněného tahače navíc začala vytékat nafta.

Hasiči pohonné hmoty z nádrže přečerpali, aby nedocházelo k dalšímu úniku. Následně se podařilo jednotce uvízlý kamion vyprostit. Vozidlo pak muselo asi půl kilometru couvat, hasiči mu při tomto manévru asistovali, aby nedošlo k další dopravní nehodě.

V několika domech na Valdštejnově náměstí v Jičíně byly zatopeny sklepní prostory. Na vině byla unikající voda ze stoupačky. Na místo události vyjeli nejprve profesionální a dobrovolní hasiči z Jičína, aby pomohli s odčerpáním.

Množství vody však bylo značné, proto byla na místo vyslána posilová jednotka z centrální stanice v Hradci Králové. Technický automobil dovezl na místo události další čerpadla a elektrocentrály. Vodu jednotky odčerpávaly až do 18. hodiny, na místo se vrátily i následující den.