Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Krajské operační a informační středisko přijalo oznámení, že starší osoba spadla z příkré stráně v Novém Městě nad Metují a nemůže sama vylézt. Na místo události do Komenského ulice vyjeli profesionální hasiči z Dobrušky, profesionální jednotka z Náchoda s vybaveným technickým automobilem pro lezce a také dobrovolní hasiči z Nového Města nad Metují.

Osobu se podařilo vytáhnout pomocí lana, při záchraně byla zajištěna na páteřní desce.

V části Bartošovice v Orlických horách – Nová Ves havarovala dodávka, která se převrátila na bok. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolná jednotka z Rokytnice v Orlických horách.

Při nehodě došlo ke zranění dvou osob, které se už při příjezdu hasičů nacházely mimo havarované vozidlo, a nebylo tedy nutné je vyprošťovat. Hasiči místo události zabezpečili, zkontrolovali, zda nedochází k úniku provozních kapalin a následně převrátili vůz zpět na kola.

V části Špindlerův Mlýn – Přední Labská havaroval v pondělí odpoledne osobní automobil. Vůz skončil po nehodě převrácený na střeše mimo komunikaci. Záchranáři si převzali do své péče dvě zraněné osoby.

Na místě události zasahovali profesionální hasiči z Vrchlabí a dobrovolná jednotka ze Špindlerova Mlýna. Hasiči provedli protipožární opatření a zajistili místo události. Po došetření nehody zajistily jednotky vyproštění havarovaného vozidla z příkopu a převrátily jej zpět na kola.