Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Návěs nákladního vozidla naložený dřevem se při výjezdu z lesa na pozemní komunikaci převrátil na bok a zablokoval oba jízdní pruhy na silnici mezi Lázněmi Bělohradem a Tetínem.

Událost se obešla bez zranění osob. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Hořic, kteří zajistili vozidlo proti úniku provozních kapalin, vyložili dřevo z návěsu a následně asistovali při vyproštění návěsu. Nakonec provedli hasiči úklid vozovky.

Ke zkratu a zahoření na drátech elektrického napětí došlo v ulici Zahraničních hrdinů ve Vysokém Veselí na Jičínsku. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Jičína a dobrovolní hasiči z Vysokého Veselí.

Protože se událost stala již po setmění, dobrovolní hasiči místo nasvítili za pomocí reflektorů. Událost si posléze převzali k řešení přivolaní pracovníci energetické společnosti. Přítomen byl také hasičský vyšetřovatel příčin požárů.

K dopravní nehodě osobního automobilu v obci Klamoš, v místní části Štít, vyjeli po šesté hodině ráno profesionální hasiči z Nového Bydžova a jednotka sboru dobrovolných hasičů z Chlumce nad Cidlinou. Po příjezdu na místo zjistili, že vozidlo se nachází převrácené na boku na silnici a vytékají z něj provozní kapaliny.

Nedošlo ke zranění osob. Při nehodě byl poškozen také plot patřící k přilehlému pozemku. Hasiči otočili vozidlo zpět na kola. Po dobu řešení události byla vozovka v místě události průjezdná pouze jedním pruhem.