Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

V Štemberkově ulici zasahovali profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou u dopravní nehody osobního automobilu. Vozidlo narazilo do dopravní značky, při příjezdu hasičů na místo se u něj nikdo nenacházel.

Z havarovaného auta unikl olej, jednotka zasypala skvrnu sorbentem a uklidila povrch vozovky. Dále provedla protipožární opatření a odpojila akumulátor. Jednotka asistovala při zajištění odtahu a následně se vrátila na základnu.

V katastru obce Dolní Lánov se stala dopravní nehoda osobního vozidla. Vůz skončil převrácený na bok a měly v něm být zaklíněné tři osoby bez zranění. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Vrchlabí a dobrovolná jednotka z Hostinného.

Po příjezdu jednotek na místo události se nacházely osoby již mimo havarovaný automobil. Po vyšetření nehody policisty se jednotce podařilo havarovaný vůz vyprostit zpět na komunikaci.

V části Červená Třemešná – Jahodná zasahovali profesionální hasiči z Hořic u dopravní nehody osobního vozidla. Automobil skončil mimo vozovku převrácený na bok. Jedna osoba byla při nehodě zraněna, postarali se o ni záchranáři.

Vyproštění nebylo nutné, nacházela se při příjezdu jednotky mimo havarovaný automobil. Hasiči místo události zajistili, zkontrolovali, zda nedochází k úniku provozních náplní a předali místo zásahu policistům.

Profesionální jednotka z Rychnova nad Kněžnou vyjela do katastru části Skuhrov nad Bělou – Nová Ves, kde havaroval osobní automobil. Vůz dostal s největší pravděpodobností smyk, převrátil se přes střechu, narazil do stromu a zůstal na boku částečně v komunikaci.

Strom pak spadl přes celou cestu, která se stala rázem neprůjezdnou. Při nehodě byla jedna osoba zraněna, po příjezdu hasičů se nacházela již mimo havarované vozidlo. Hasiči museli strom rozřezat, následně převrátili vůz zpět na kola a odstranili jej mimo vozovku.

Solnici havaroval na kruhovém objezdu autobus s necelou čtyřicítkou cestujících na palubě. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Autobus skončil po nehodě nakloněný mimo komunikaci a hrozilo jeho převrácení. Na místo události vyjeli profesionální hasiči ze stanice Rychnov nad Kněžnou a dobrovolná jednotka ze Solnice.

Všichni cestující se nacházeli po příjezdu jednotek mimo autobus. Hasiči místo události zajistili a nakloněné vozidlo zabezpečili proti pádu. K vyproštění vozidla musela být povolána specializovaná externí firma. Okolnosti dopravní nehody vyšetřuje policie.

Na komunikaci I/35 na odbočce na Rozběřice havarovala dvě osobní vozidla. Na místo události vyjeli profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská a dobrovolná jednotka z Chlumu. Při nehodě byly zraněny dvě osoby, jedna byla záchranáři převezena do zdravotnického zařízení a druhá byla ošetřena na místě.

Jedno z aut skončilo po střetu převrácené na střechu, hasiči však nikoho vyprošťovat nemuseli. Jednotky místo události zajistily, odstranily vozy mimo komunikaci, aby neblokovaly provoz a postaraly se o úklid vozovky. Místo zásahu si následně převzali policisté.

K dopravní nehodě dvou osobních a jednoho nákladního vozidla vyjeli profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolná jednotka ze Solnice. Oba osobní automobily skončily mimo vozovku, z toho jeden byl převrácený na střechu. Nákladní vozidlo zůstalo stát po střetu na vozovce.

Při nehodě došlo ke zranění dvou osob, postarali se o ně záchranáři. Nehoda se stala v ulici Družstevní na komunikaci I/14, průjezd kolem místa nehody byl řízen kyvadlově. Hasiči místo události zajistili, provedli protipožární opatření a postarali se o odstranění následků dopravní nehody.

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolní hasiči ze Solnice zasahovali v části Ještětice, kde došlo k dopravní nehodě osobního vozidla. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Vůz havaroval do plotu a nakonec zůstal stát napříč přes silnici, kde tvořil překážku v provozu.

Hasiči místo události zajistili, uniklé provozní kapaliny zasypali sorbentem a provedli protipožární opatření. Následně se postarali o odstranění vozidla mimo komunikaci a úklid povrchu vozovky.

K požáru neobydleného domu byli přivoláni dobrušští profesionální hasiči a dobrovolní hasiči z Deštné v Orlických horách a Orlického Záhoří. Zásah se odehrál na území Polska, nedaleko od hranic. Na místo vyjely také dvě jednotky polských hasičů.

Požár domu se nacházel již ve třetí fázi hoření a střecha budovy byla zcela zničena. Čerpací stanoviště bylo zřízeno u rybníku v Orlickém Záhoří, byla zahájena kyvadlová doprava vody. Hasiči požár lokalizovali zhruba po dvou hodinách, průběžně také ochlazovali okolí.