Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

K dopravní nehodě osobního vozidla vyjeli do ulice Dobrá mysl v Hostinném profesionální hasiči z Vrchlabí a dobrovolná jednotka z Hostinného. Automobil zde narazil na železničním přejezdu do sloupu světelné signalizace. Vůz skončil po nárazu v kolejišti.

Provoz na trati musel být zastaven. Při nehodě byla zraněna jedna osoba, do péče si ji převzali záchranáři. Hasiči místo události zajistili, provedli na havarovaném voze protipožární opatření a odpojili akumulátor. Po došetření nehody vozidlo uvolnili a odstranili jej z kolejiště. Následně předala jednotka místo události policii a drážní jednotce SŽDC.

Oznámení o požáru v rychnovské nemocnici přijalo krajské operační a informační středisko v pátek ráno. Na místo okamžitě vyjeli profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou. Průzkumem jednotka zjistila, že se jednalo o požár zářivkového světla v prostoru kuchyně.

Podařilo se jej uhasit pracovníkům nemocnice ještě před příjezdem jednotky, k uhašení jim posloužil ruční hasicí přístroj. Hasiči místo následně zkontrolovali, odvětrali a v půdním prostoru našli ohořelé kabely. Škoda byla předběžně vyčíslena na 55 tisíc korun. Příčinou požáru byla technická závada na zářivkovém světle.

K dopravní nehodě osobního a nákladního vozidla mířili profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolná jednotka z Chlumce nad Cidlinou. Vozidla havarovala na dálnici D11 na úrovni obce Voleč. Dálnice musela být vinou nehody na nezbytně nutnou dobu uzavřena.

Osobní vůz byl po nehodě značně zdemolovaný. Záchranáři se postarali o řidiče tohoto vozidla a převezli jej k preventivnímu vyšetření do zdravotnického zařízení. Jednotky místo události zajistily a následně se postaraly o úklid komunikace.