Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

K dopravní nehodě osobního a nákladního vozidla mířili profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolná jednotka z Chlumce nad Cidlinou. Vozidla havarovala na dálnici D11 na úrovni obce Voleč. Dálnice musela být vinou nehody na nezbytně nutnou dobu uzavřena.

Osobní vůz byl po nehodě značně zdemolovaný. Záchranáři se postarali o řidiče tohoto vozidla a převezli jej k preventivnímu vyšetření do zdravotnického zařízení. Jednotky místo události zajistily a následně se postaraly o úklid komunikace.

V části Týniště nad Orlicí – Petrovičky zasahovali profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou. Po dopravní nehodě zde částečně uvízl v příkopu malý nákladní automobil. Komunikace I/11 byla průjezdná, vozidlo tvořilo jen malou překážku.

Jednotka se dostala na místo s vyprošťovacím automobilem, náklaďák se jim podařilo uvolnit a dostat zpět na vozovku. Po dobu vyprošťovacích prací musela být silnice uzavřena.

Profesionální jednotka z Jičína i dobrovolná jednotka ze Sobotky mířily na místo dopravní nehody, která se stala na úseku mezi Mladějovem a Hrdoňovicemi v katastru obce Střeleč. Havaroval zde osobní automobil, který se převrátil na bok.

Osoba, která v něm cestovala, se nejdříve nemohla z havarovaného vozu dostat, ale při příjezdu hasičů na místo už byla mimo automobil. Při nehodě nedošlo ke zranění ani k úniku provozních náplní. Hasiči převrátili auto zpět na kola a vrátili set na stanici.