Úterý 30. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Krajské operační a informační středisko přijalo v sobotu dopoledne oznámení, že v bytovém domě v ulici Na Veselce v Úpici je cítit plyn. Na místo byli povoláni profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolná jednotka z Úpice.

Při příjezdu na místo byly skutečně cítit zbytky plynu, ale přístroje žádnou nebezpečnou koncentraci v ovzduší nenaměřily. Hasiči vypnuli přívod plynu do domu a ve spolupráci s plynaři provedli další kontrolu objektu.

Do Spořilovské ulice v Hradci Králové mířili v pátek profesionální hasiči z centrální stanice. Střetla se zde dvě osobní vozidla. Jeden z havarovaných vozů narazil vlivem nehody do sloupu telekomunikačního vedení. Nehoda se obešla bez zranění osob.

Hasiči místo události zajistili, provedli protipožární opatření a postarali se o odstranění následků nehody. Uniklé provozní kapaliny zasypali sorbentem a povrch vozovky uklidili.

Tři jednotky zasahovaly v jednom z rodinných domů ve Zdobíně. Majitelé zde nahlásili požár podlahy, která zahořela zřejmě od krbu. Hasiči zlikvidovali požár pomocí vysokotlakého proudu vody a poté museli část podlahy rozebrat, aby odhalili případná skrytá ohniska.

Požár způsobil škodu asi jeden tisíc korun. Díky zásahu se podařilo uchránit hodnoty ve výši 50 tisíc korun. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem a Hořic a dobrovolná jednotka z Miletína.

Jičínští profesionální hasiči vyjížděli do obce Choteč k dopravní nehodě osobního vozidla se zraněním dvou osob. Ty se nacházely v době příjezdu hasičů na místo již mimo havarovaný vůz.

Automobil skončil po nehodě převrácený na střechu a nacházel se částečně mimo vozovku na krajnici. Hasiči místo nehody zajistili, provedli protipožární opatření a odstranili následky nehody. Zraněné si převzali do svých rukou záchranáři.

Do Veverkovy ulice v Hradci Králové mířili profesionální hradečtí hasiči, stala se zde dopravní nehoda osobního vozu a motocyklu. Jedna osoba byla při nehodě zraněna. Veverkova ulice byla po dobu provádění záchranných prací uzavřena.

Hasiči provedli na místě protipožární opatření a odpojili u havarovaných prostředků akumulátory. Jednotka zároveň usměrňovala dopravu a posléze se postarala o odstranění následků nehody.