Středa 1. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Na komunikaci I/35 u Ostroměře havaroval osobní automobil, který skončil po nehodě převrácený na bok. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Hořic. Vozidlo zasahovalo do jednoho jízdního pruhu, v druhém řídila jednotka dopravu kyvadlově.

Při události nebyl nikdo zraněn. Ve voze cestovala jedna osoba, která se nacházela už po příjezdu hasičů mimo automobil. Hasiči místo událost zajistili, pomohli s naložením havarovaného vozu na odtahovou službu a uklidili komunikaci.

Do Husovy ulice mířili profesionální i dobrovolní hasiči. V budově obchodu se spustilo čidlo elektrické požární signalizace, a to kvůli požáru dveří mrazicího boxu. Požár stihli uhasit zaměstnanci před příjezdem jednotek, a to pomocí hasicího přístroje.

Po zajištění místa události předali hasiči místo zásahu zástupci prodejny. Škoda, kterou požár způsobil, byla odhadnuta na 100 tisíc korun. Nikdo nebyl při události zraněn.

U dopravní nehody se zraněním jedné osoby zasahovali profesionální hasiči z Trutnova, Dvora Králové nad Labem a dobrovolná jednotka z Hostinného. Automobil havaroval na komunikaci I/16 mezi Vlčicemi a Volanovem, kde se převrátil na střechu.

Posádka se dostala mimo havarovaný vůz ještě před příjezdem jednotek na místo události. Hasiči poté na žádost policistů převrátili vůz pomocí navijáku zpět na kola. Při nehodě došlo k úniku provozních kapalin z vozu, hasiči je zasypali sorbentem a uklidili. Nakonec pomohli s naložením vraku na odtahovou službu.

Hasiči lovili v sobotu brzy ráno osobní vozidlo, které sjelo do potoka. Událost se stala na úseku mezi Olivětínem a Hynčicemi. Vůz ležel po příjezdu jednotek na boku v potoce, řidič automobilu byl mimo havarovaný vůz, nenacházely se v něm ani další jiné osoby.

Aby mohli hasiči dostat vůz zpět na komunikaci, byl povolán vyprošťovací automobil ze stanice ve Velkém Poříčí. Po dvou hodinách se podařilo jednotkám automobil vyprostit. Na místě události pracovali profesionální hasiči z Broumova a Náchoda.