Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Na lesním silničním úseku mezi Chvalčí a Horním Adršpachem zasahovali profesionální hasiči z Broumova a dobrovolná jednotka z Adršpachu u dopravní nehody osobního automobilu. Vůz skončil kolem mimo komunikaci v příkopu, zbytek vozu zůstal stát napříč silnicí.

Komunikace byla rázem neprůjezdná. Nehoda se navíc nacházela v zatáčce v nepřehledném úseku a auto hrozilo dalším pádem. Vozidlo zřejmě uklouzlo na vozovce, protože se zde nacházely první sněhové vločky. Hasičům se podařilo vůz vyprostit a bezpečně s ním dojeli mimo rizikový zasněžený úsek. Zde jej předali zpět majiteli. Nehoda se obešla bez zranění osob.

Nehoda osobního vozidla, která byla nejprve nahlášena jako železniční, se stala v hronovské  části Žabokrky. Po svém příjezdu profesionální jednotka z Náchoda zjistila, že vůz pouze vyjel mimo komunikaci a skončil v těsné blízkosti kolejiště.

Naštěstí v tu chvíli neprojížděl v místě žádný vlak. Trať byla z bezpečnostních důvodů nejprve uzavřena, poté byl ale provoz za snížení rychlosti obnoven. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Hasiči vyprostili automobil zpět na komunikaci.