Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

V katastru obce Radkyně museli zasahovat profesionální hasiči z Nové Paky u dopravní nehody. Havaroval zde osobní automobil, převrátil se na střechu a zůstal stát na silnici. Ta byla následně neprůjezdná.

Jedna osoba byla při nehodě zraněna, postarali se o ni záchranáři. Hasiči následně převrátili havarovaný vůz zpět na kola a odtáhli jej na rovný úsek, kde jej odstavili. Před ukončením své činnosti zajistila jednotka úklid komunikace.

Na křižovatce komunikace I/11 se silnicí na Krňovice a Třebechovice havarovalo osobní vozidlo s dodávkou. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z centrální hradecké stanice a místní dobrovolná jednotka.

Dodávka zůstala stát po nehodě na komunikaci, osobní automobil skončil mimo vozovku. Hasiči poskytli jedné osobě první předlékařskou péči a na havarovaných vozech provedli protipožární opatření. Do příjezdu policistů řídila jednotka provoz na komunikaci a poté pomohla s naložením na odtah. Hasiči také zajistili odstranění následků dopravní nehody.

V katastru části Radkyně havaroval na úseku mezi Štikovem a Bělou u Pecky osobní automobil. Vůz vyjel nejdříve částečně mimo komunikaci do příkopu, kde se převrátil na střechu a skončil zpět ve vozovce. Ta byla v tu chvíli neprůjezdná. Při nehodě nebyly zraněny žádné osoby.

Hasiči převrátili pomocí navijáku havarovaný automobil zpět na kola, čímž se jim podařilo obnovit kyvadlový provoz. Poté jednotka odtlačila auto mimo komunikaci a zajistila úklid menšího množství uniklých provozních kapalin pomocí sorbentu. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Nové Paky.