Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Novopačtí profesionální hasiči byli povoláni k dopravní nehodě, která se stala na komunikaci I/16 v katastru Vidochova nedaleko Horky u Staré Paky. Havaroval zde osobní automobil a dodávka. V dodávce cestovalo v tu dobu celkem pět osob. Všechny byly po nehodě v pořádku, ale došlo ke zranění člověka z osobního vozidla.

Hasiči provedli na havarovaných vozech protipožární opatření a zajistili úklid komunikace. Silniční tah musel být na nezbytně nutnou dobu z důvodu záchranných a likvidačních prací uzavřen. Vzhledem k tomu, že se nehoda stala na rozhraní krajů, spolupracovali hasiči na místě nehody s HZS Libereckého kraje.

K dopravní nehodě osobního automobilu, který havaroval v katastru Holohlav na úseku mezi Smiřicemi a Černožicemi, vyjížděli profesionální hasiči z Jaroměře. Vozidlo vyjelo mimo komunikaci, převrátilo se přes střechu a skončilo v porostu mimo komunikaci.

Hasiči místo události zajistili, na havarovaném voze provedli protipožární opatření. Osoba, která ve voze cestovala, byla po příjezdu jednotky již mimo havarovaný automobil. Do péče si ji převzali zdravotničtí záchranáři.

Do části Synkov mířili profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolná jednotka z Častolovic. Z kotelny domu vycházel kouř. Hasiči průzkumem na místě zásahu zjistili, že se nejedná o požár, ale pouze o závadu na kotli.

Jednotky místo zajistily, vynosily popel z přetopeného kotle a objekt odvětraly. Pro jistotu byl proveden průzkum objektu pomocí termokamery, zda se nikde nenachází skrytá ohniska. Výsledek byl negativní.

V ulici K. Vacka ve Vysokém Veselí likvidovaly tři jednotky požární ochrany požár papíru v kotelně rodinného domu. Prostor byl kvůli požáru zakouřen, hasiči jej museli odvětrat a vyskladnit materiál ven.

Škoda byla předběžně odhadnuta na pět tisíc korun, příčinou požáru byla nedbalost při manipulaci se žhavým popelem. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Jičína a Nového Bydžova a dále dobrovolná jednotky z Vysokého Veselí.

Dvě zraněné osoby si vyžádala ranní dopravní nehoda v katastru části Hořejší Vrchlabí. Došlo zde k čelnímu střetu dvou osobních vozidel. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Vrchlabí a dobrovolná jednotka ze Špindlerova Mlýna.

Hasiči místo nehody zajistili, provedli protipožární opatření a zároveň pomohli záchranářům s ošetřením osob. Po naložení jednoho zhavarovaných vozů na odtah a odstranění druhého zasypali hasiči uniklé provozní kapaliny na komunikaci sorbentem a zajistili úklid povrchu vozovky.