Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Operační středisko hasičů přijalo oznámení, že v katastru Hejtmánkovic došlo k poruše vodovodního potrubí, kvůli čemuž se valila voda z pole až na silnici směrem k obci. Hasiči průzkumem zjistili, že se jednalo o technickou poruchu na vodovodním řadu.

Na místě už byli pracovníci vodovodů a kanalizací. Jednotka zkontrolovala, zda se voda nedostala do některého z obytných domů a poté obkopala část půdy, kudy voda tekla, aby se dostala do příkopu mimo silnici.

V Kvasinách došlo k dopravní nehodě dvou osobních automobilů. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolní hasiči ze Solnice. Po svém příjezdu našli jeden z havarovaných vozů v zahradě, kam se dostal poté, co prorazil plot.

Další vůz zůstal stát napříč komunikací, kde tvořil překážku v provozu. Při nehodě došlo k úniku provozních kapalin, které zasypaly jednotky sorbentem. Nehoda se obešla bez zranění osob.

Na 63. kilometru dálnice D11 havaroval ve směru z Prahy do Hradce Králové nákladní automobil a dodávka. Při nehodě byla zraněna jedna osoba. Hasiči místo události zajistili, provedli na havarovaném osobním voze protipožární opatření a uniklé provozní kapaliny zasypali sorbentem.

Na místě zasahovali profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolná jednotka z Chlumce nad Cidlinou. Z počátku spolupracovali také s hasiči ze Středočeského kra­je.