Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Na silnici I/35 došlo v blízkosti kruhového objezdu u ČKD k dopravní nehodě osobního a nákladního vozidla. Na místo vyjeli profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská. Osobní vůz narazil do nákladního a poté vylétl ze silnice, kde se v poli převrátil přes střechu.

Hasiči poskytli jedné zraněné osobě první předlékařskou péči, pacienta si převzali posléze do svých rukou záchranáři. Jednotka místo události zajistila, provedla protipožární opatření a následně předala místo zásahu policistům.

Čtyři jednotky požární ochrany spěchaly do ulice Na Obci v Předměřicích nad Labem, protože zde byl nahlášen požár sazí v komíně. Při příjezdu hasičů na místo události nebyly v komíně žádné známky plamenného hoření. Jednotky zkontrolovaly půdu i umístění spalinových cest.

Hasiči pak předali majitelům místo zásahu s tím, že by se komín neměl používat do té doby, než bude zkontrolován kominíkem. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská a z centrální stanice a dále jednotky SDH Lochenice a Předměřice nad Labem.

V katastru obce Batňovice havaroval na komunikaci I/14 osobní automobil, který se při nehodě převrátil přes střechu a skončil mimo komunikaci zaklíněný mezi plotem a stromem. Jedna osoba byla při nehodě zraněna, hasiči jí poskytli první předlékařskou pomoc a poté byla transportována do zdravotnického zařízení.

Aby mohli hasiči vůz uvolnit, povolali na místo vyprošťovací automobil. Při vyprošťovacích pracích byla vozovka průjezdná jen částečně. Hasičům se podařilo dostat vůz zpět na silnici a převrátili jej na kola. Místo zásahu si převzala policie.