Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

Uzavření hlavního silničního tahu I/16 kolem Vidochova si vyžádala dopravní nehoda osobního a nákladního vozu. Na místo vyjeli profesionální a dobrovolní hasiči z Nové Paky a také profesionální jednotka z Jičína.

Jednu osobu museli z osobního vozu hasiči vyprostit, zraněnou ji předali do péče záchranářů. Dále provedli hasiči na havarovaných vozech protipožární opatření a po došetření nehody policisty zajistili vyproštění havarovaného kamionu.

U tragické dopravní nehody zasahovali odpoledne profesionální hasiči z Dobrušky a dobrovolná jednotka z Týniště nad Orlicí. Osobní automobil jel na silničním úseku mezi Bolehoští a Přepychy, vyjel ze silnice a narazil do stromu.

Hasiči osobu z vozu nevyprošťovali, ven ji dostali další účastníci provozu. Na místě spolupracovaly jednotky se všemi složkami IZS, mířil sem také vrtulník LZS. Bohužel se osobu z vozidla nepodařilo oživit. Hasiči provedli dále na místě protipožární opatření a v průběhu záchranných prací řídili dopravu v místě nehody.

Hasiči z Borohrádku vyjeli spolu s jednotkami HZS Rychnov nad Kněžnou a HZS Holice k dopravní nehodě osobního vozidla na komunikaci mezi Borohrádkem a Čermnou nad Orlicí. Řidička při průjezdu zatáčkou dostala na mokré vozovce smyk a havarovala do příkopu.

Při příjezdu dobrovolné jednotky se vozidlo nalézalo na boku, obě cestující byly již z vozidla venku. Hasiči provedli předlékařské ošetření jedné ženy a vozidlo zajistili proti požáru. Po příjezdu ZZS byla žena předána do jejich péče.