Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

U tragické dopravní nehody zasahovali odpoledne profesionální hasiči z Dobrušky a dobrovolná jednotka z Týniště nad Orlicí. Osobní automobil jel na silničním úseku mezi Bolehoští a Přepychy, vyjel ze silnice a narazil do stromu.

Hasiči osobu z vozu nevyprošťovali, ven ji dostali další účastníci provozu. Na místě spolupracovaly jednotky se všemi složkami IZS, mířil sem také vrtulník LZS. Bohužel se osobu z vozidla nepodařilo oživit. Hasiči provedli dále na místě protipožární opatření a v průběhu záchranných prací řídili dopravu v místě nehody.

Hasiči z Borohrádku vyjeli spolu s jednotkami HZS Rychnov nad Kněžnou a HZS Holice k dopravní nehodě osobního vozidla na komunikaci mezi Borohrádkem a Čermnou nad Orlicí. Řidička při průjezdu zatáčkou dostala na mokré vozovce smyk a havarovala do příkopu.

Při příjezdu dobrovolné jednotky se vozidlo nalézalo na boku, obě cestující byly již z vozidla venku. Hasiči provedli předlékařské ošetření jedné ženy a vozidlo zajistili proti požáru. Po příjezdu ZZS byla žena předána do jejich péče.

Kvůli dopravní nehodě dodávky a obytného vozu byl vyhlášen poplach profesionálním hasičům z Nového Bydžova. K nehodě došlo v katastru části Bydžovská Lhotka. Při nehodě došlo ke zranění svou osob, kterým hasiči poskytli první předlékařskou péči a po svém příjezdu si je převzali do péče záchranáři.

Jednotka provedla protipožární opatření, vlivem dopravní nehody bylo poškozeno ještě třetí vozidlo, které parkovalo u domu. Po došetření zajistili hasiči likvidaci následků dopravní nehody a odklidili havarované vozy mimo komunikaci.

Profesionální jednotka z Hořic zasahovala u dopravní nehody osobního vozidla, které havarovalo na silničním úseku mezi Hořicemi a Miletínem. Na místě byla při nehodě zraněna jedna osoba, o kterou se postarali záchranáři.

Vůz skončil po nehodě převrácený na bok mimo komunikaci. Jednotka zajistila místo události, po došetření vrátila vrak zpět na kola a předala jej odtahové službě. Po převrácení vozu došlo ještě k menšímu úniku pohonných hmot, které jednotka zasypala sorbentem a zajistila úklid.

V katastru části Černíkovice – Domašín havarovalo osobní vozidlo a dodávka. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolná jednotka ze Solnice. Obě vozidla skončila po kolizi mimo vozovku. Hasiči odpojili u havarovaných automobilů akumulátory a místo události zajistili.

O jednu zraněnou osobu se postarali záchranáři a transportovali ji do zdravotnického zařízení. Hasiči řídili v místě nehody provoz kyvadlově a na závěr vozovku uklidili. Místo události si převzali policisté.

V katastru části Všestary – Lípa na komunikaci I/35 zasahovali profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská a dobrovolná jednotka z Chlumu u dopravní nehody osobního automobilu.

Vůz se měl vyhýbat srně, ale přitom havaroval a skončil převrácený na střechu. Hasiči museli jednu osobu z havarovaného automobilu vyprostit, v péči záchranářů skončily celkem dvě osoby. Po zajištění místa události předala jednotka místo zásahu policistům.