Úterý 30. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

V části Černíkovice – Domašín havarovalo osobní vozidlo. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolná jednotka ze Solnice. Při nehodě došlo ke zranění jedné osoby, kterou si převzali do péče záchranáři.

Vůz vyjel mimo komunikaci a narazil do mostku. Hasiči zabezpečili vůz proti vzniku požáru a proti úniku provozních náplní. Po dobu vyšetřování nasvěcovaly jednotky místo události.

Rychnovští profesionální hasiči vyjeli do kamenolomu u Potštejna poté, co byla z místa ohlášena kolize nákladního automobilu a nakladače. Na místo mířili kromě hasičů také záchranáři, vrtulník letecké záchranné služby i policisté.

Po svém příjezdu našla jednotka ve zdeformované kabině nákladního vozu jednu osobu, která, jak konstatoval lékař ZZS, svým zraněním bohužel podlehla. Okolnosti události šetří Policie ČR.

Nehoda dodávky a osobního vozidla se stala na 64. kilometru dálnice D11. Na místo vyjeli profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská a z Nového Bydžova a také dobrovolná jednotka z Chlumce nad Cidlinou. Jedna osoba byla při nehodě zraněna.

Vozidla vjela do uzávěry a poté skončila obě v příkopu mimo komunikaci. Hasiči místo události zabezpečili, provedli protipožární opatření a poté nasvěcovali prostor pro policisty.

K nahlášenému požáru osobního vozidla, které začalo hořet v motorovém prostoru při jízdě, vyjela na třídu Karla IV. v Hradci Králové profesionální jednotka z centrální stanice. Řidič se stihl dostat z vozu ven ještě předtím, než se požár rozvinul.

Plameny se snažila uhasit pomocí hasicího přístroje také přítomná policejní hlídka, ale zkrotit se je podařilo až hasičům. Vozidlo zn. Mazda začalo hořet kvůli technické závadě. Škoda byla vyčíslena na 170 tisíc korun, uchráněné hodnoty jsou ve výši asi 30 tisíc korun.