Úterý 30. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Královéhradecký kraj

V části Mladých Buků Hertvíkovice zasahovali profesionální hasiči z Vrchlabí a Trutnova a dále dobrovolná jednotka z Hostinného. Při nehodě dvou osobních vozidel došlo ke zranění dvou osob.

Všechny osoby se po příjezdu jednotek na místo událost nacházely mimo havarované vozy. Hasiči místo události zajistili, provedli protipožární opatření a po došetření nehody komunikaci uklidili. Silnice musela být kvůli provádění záchranných a likvidačních prací uzavřena.

Na pomoc zraněné osobě, která spadla v nočních hodinách ze skalní vyhlídky v Adršpašsko-teplických skalách, vyjeli profesionální hasiči z Broumova a Náchoda a dobrovolná jednotka z Teplic nad Metují.

Náchodská jednotka vyjela na místo vybavena technickým automobilem, který je uzpůsoben potřebám lezecké skupiny. Dle oznámení měl člověk spadnout z výšky asi 10 až 15 metrů. Hasičům se podařilo zraněnou osobu nalézt a transportovat ji terénem k vozidlu ZZS.

V části Dvora Králové nad Labem Žireč odstraňovali následky dopravní nehody profesionální hasiči ze stanice Dvůr Králové nad Labem. Mezi Žirčí a Stanovicemi havarovalo osobní vozidlo s vlekem a další osobní automobil.

Událost se obešla bez zranění. Při nehodě došlo k uvolnění nákladu a komunikace byla posetá obilím. Hasiči museli komunikaci uklidit tak, aby byla bezpečně průjezdná. Po odtažení havarovaných vozidel ještě jednotka silnici doklidila.

V části Podhorního Újezdu Vojice odstraňovali profesionální hasiči z Hořic následky dopravní nehody osobního vozidla a motocyklu. Při nehodě došlo ke zranění jedné osoby a dále došlo také k drobnému úniku pohonných hmot.

Hasiči řídili na žádost policistů dopravu v nepřehledném terénu na komunikaci I/35. Po došetření nehody pomohla jednotka s naložením motocyklu na odtah. Místo zásahu si poté převzali policisté.

Trutnovská profesionální jednotka vyjela k dopravní nehodě v ulici Skřivánčí. Havárie osobního vozidla měla bohužel tragický konec.

I přes okamžité poskytnutí první pomoci, kdy hasiči zahájili resuscitaci, ve které poté pokračovali záchranáři a na místo mířil i vrtulník LZS, konstatoval lékař smrt. Podle sdělení policie mohla být příčinou dopravní nehody zdravotní indispozice řidiče, ale přesná příčina a další okolnosti případu jsou předmětem jejich vyšetřování.

Trutnovští profesionální hasiči zasahovali u dopravní nehody nákladního a osobního vozidla se zraněním tří osob v obci Starý Rokytník. Všechny osoby se dostaly z vozidla ven před příjezdem jednotky na místo události, nikdo nezůstal zaklíněn.

Komunikace byla kvůli následkům dopravní nehody během zásahu na nezbytně nutnou dobu uzavřena. Na místě zasahovaly všechny složky IZS, včetně záchranářského vrtulníku, který se poté přesunul k jiné dopravní nehodě. Hasiči zajistili úklid komunikace a na havarovaných vozech provedli protipožární opatření.